Servicii SAP

Proiecte de implementare "Full Life Cycle"

NTT DATA deține o experiență de peste 14 ani pe piața românească în furnizarea de proiecte software “full life cycle”, având în portofoliu peste 180 de clienți ERP.

În calitate de Partener SAP, NTT DATA și-a dezvoltat un centru de competență prin care pune la dispoziția clienților săi atât experiența fiecărui consultant, cât și expertiza companiei în furnizarea de soluții software complete, adaptate nevoilor fiecărui client. Performanța, scalabilitatea și versatilitatea soluțiilor SAP, validate în peste 253.500 de implementări de către liderul în soluții software de business, oferă siguranța investiției într-un sistem ERP.

SAP Business All-in-One și SAP ERP sunt soluții implementate cu succes, atât în companii medii, cât și în companii mari sau multinaționale, care beneficiază cu ajutorul software-ului de utilizarea celor mai bune practici de afaceri, în diferite industrii: producție, distribuție, construcții, retail, servicii etc.

Cu sprijinul specialiștilor noștri, beneficiați de consultanță și asistență începând cu definirea cerințelor de business, configurarea soluției, continuând cu implementarea și suportul post-implementare. Rezultatul este o soluție croită pe nevoile curente și corelată în permanență la ritmul de creștere al afacerii și la provocările pieței.

Implementare module SAP

A rămâne competitiv pe o piață în continuă schimbare, presupune capacitatea de adaptare rapidă la noile cerințe, fără a periclita utilizarea eficientă a resurselor de care compania dispune. În acest context, managerii au nevoie de instrumente de analiză și suport decizional tot mai complexe, care să ofere cu acuratețe informații detaliate, în diferite segmente ale afacerii, în funcție de evoluția acesteia în timp.

Dacă vă propuneți reducerea costurilor cu anumite activități, o mai bună planificare, optimizarea unui proces critic sau doar informațiii mai detaliate într-un anumit segment de activitate, ar putea fi necesară implementarea unui nou modul în sistemul Dumneavoastră SAP.

Dacă ați început implementarea Dumneavoastră SAP cu optimizarea gestiunii financiar-contabile (FI-CO) și doriți să extindeți implementarea cu noi module SAP, expertiza noastră vă poate ajuta:

 • Gestiunea și Planificarea Productiei – Production Planning (PP);
 • Gestiunea Materialelor – Materials Management (MM);
 • Vânzări și Distribuție – Sales and Distribution (SD);
 • Mentenanța Utilajelor – Plant Maintenance (PM);
 • Servicii clienți – Customer Service (CS);
 • Managementul Calității – Quality Management (QM);
 • Managementul Depozitelor – Warehouse Management (WM);
 • Managementul Proiectelor – Project System (PS);
 • Managementul Capitalului Uman – Human Capital Mangement (HCM);
 • Business Intelligence – SAP Business Warehouse (BW).

Specialiștii noștri vă stau la dispozitie, atât pentru a identifica soluția de care aveți nevoie cât și pentru implementarea efectivă a acesteia.

Rollout-uri ale proiectelor internaționale

Aceste servicii sunt adresate companiilor multinaționale care doresc să își extindă implementarea sistemului SAP în filialele din România. Sistemul va fi configurat pe baza unui model global, cu adaptarea la cerințele legislației românești și la particularitățile de business local.

Doriți să externalizați întreg procesul de rollout? NTT DATA vă poate sprijini cu o echipă completă de consultanți în timp ce Dumneavoastră asigurați doar Managementul de Proiect.

Aveți nevoie de resurse doar pentru implementarea anumitor module? NTT DATA vă pune la dispoziție resursa care vă lipsește.

Doriți ca trainingul utilizatorilor să fie asigurat în limba nativă? Consultanții NTT DATA vor fi prezenți on-site pentru a asigura instruirea utilizatorilor și manuale de utilizare în limba română. Vă putem asista și în faza de Go-Live sau post Go-Live, pentru a oferi suport utilizatorilor și rezolvarea problemelor de 1st sau 2nd level support. Aceste servicii pot fi oferite atât pe durata proiectului de implemetare cât și ulterior, prin furnizarea de servicii SAP Application Management Services.

Localizare SAP pentru România

Dacă doriți să asigurați conformitatea aplicației SAP cu cerințele legislației românești, NTT DATA poate realiza acest lucru în timpul cel mai scurt și la costuri minime pentru Dumneavoastră. Vă putem sprijini și ulterior în implementarea pachetelor de update legislativ al aplicației.

Auditări sisteme SAP și procese de afaceri

Aveți un sistem SAP implementat, însă doriți să obțineți mai mult din utilizarea acestuia? Aveți nevoie de o opinie avizată privind modul de transpunere al proceselor de business actuale în cadrul soluției software? Este posibil ca procesele Dumneavoastră de activitate să fi evoluat într-un ritm mai accelerat față de soluția ERP și se impune adaptarea sistemului informatic la situația curentă. Consultanții noștri vă pot sprijini în procesul de analiză a modificărilor necesare și implementarea acestora în SAP, atât la nivelul modulelor funcționale cât și cu ajutorul dezvoltărilor ABAP.

Utilizarea eficientă a aplicației ERP se poate face doar dacă utilizatorii acesteia sunt instruiți și și-au însușit cunoștințele necesare unei exploatării optime. În acest caz, vă putem sprijini cu traininguri adaptate nevoilor angajaților Dumneavoastră.

Mentenanța SAP

NTT DATA este partener certificat “SAP Partner Center of Expertise” pentru oferirea de servicii de mentenanță și suport SAP. Veți beneficia astfel de toate pachetele de update ale soluției software, puse la dispoziție de către SAP, iar NTT DATA va asigura 1st, 2nd și 3rd level support prin relația directă cu producătorul sistemului.

SAP Application Management Services (SAP AMS)

Implementarea unui sistem ERP nu este capatul de linie pentru companiile ce își doresc obținerea performanței în managementul afacerii. Pentru a menține un nivel ridicat de eficiență al sistemului ERP, sistemele informatice trebuie să fie suficient de flexibile încât să permită adaptarea sau extinderea proceselor de business implementate, la noile cerințe ale afacerii.

Serviciile SAP AMS sunt centrate pe managemen­tul aplicaţiilor, suport extins pentru utilizatori şi procese de business, monitorizarea per­formanței sistemului și soluționarea incidentelor apărute în utilizarea aplicației. În acest scop, serviciile noastre includ:

 • Suport BASIS – pentru administrarea aplicatiei si implementarea notelor OSS;
 • Suport utilizatori – atât key-userii cât și end-userii beneficiază de sprijinul consultanților noștri în soluționarea incidentelor apărute în utilizarea aplicației, pentru a asigura rularea cu succes a unor operațiuni critice sau a celor implementate recent. Se asigură toate nivelele de suport:1st, 2nd, 3rd level support;
 • Cereri de schimbare (change request) – adaptarea tranzacțiilor implementate la noile procese de business;
 • Dezvoltare ABAP – dezvoltare de noi functionalități, EDI, add-onuri, interfețe cu aplicații 3rd party;
 • Instruire utilizatori – servicii de training personalizate nevoilor angajaților Dumneavoastră.

Echipa noastră de suport va prelua solicitările Dumneavoastră prin intermediul aplicației NTT DATA Service Desk, astfel încât veți putea consulta oricând stadiul rezolvării cererii.

Câteva dintre beneficiile utilizării serviciilor NTT DATA– SAP AMS:

 • reducerea costurilor, eliberând resurse spre alte activități;
 • creșterea nivelului de satisfacție al utilizatorilor aplicației și productivitatea muncii;
 • reducerea timpilor de rezolvare al incidentelor;
 • obținerea soluțiilor optime din partea profesioniștilor SAP.

NTT DATA asigură serviciile SAP AMS integral, sau colaborează cu centrele de suport SAP ale companiilor multinaționale. Vetț beneficia astfel de expertiza consultanților noștri pe diverse module funcționale dar și de o buna cunoaștere a specificului legislației românești, asigurând astfel dezvoltarea continua a aplicațiilor SAP.

Contactați-ne pentru a stabili împreună cadrul optim de asigurare al serviciilor de suport.

Servicii SAP

Pentru a afla mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de NTT DATA, nu ezitați să ne contactați